Åhn Nej! Inte igen – Akut ryggont :(

Åhn Nej! Inte igen – Akut ryggont :(

Jaha då var det dags igen, det är 3e gången på ett år nu som jag fått ryggskott, så nu känner jag verkligen att det är dags att få bukt med det. Började med att gå ut till vännerna på Facebook för lite rekommendationer kring naprapater i GBG-området, då jag inte har så stort förtroende för kiropraktorer.  Fick flertalet som berättade om Naprapatlandslaget som finns i fler städer i vårt avlånga land.

En nära vän till  mig berättade om när hon själv fick ett sådant brutalt ryggskott så hon knappt förmådde att ställa sig upp för egen maskin.  Hon googlade: “akut naprapat Göteborg” för att hitta någon som kunde hjälpa henne då smärtan tog överhand och fick då en träff på Naprapatlandslaget. Ringde de direkt och beskrev att det var akut och fick hjälp nästan direkt som tur va. Och efter några behandlingar kunde hon gå tillbaka till arbetet. Nu 2 år senare så har hon enbart haft ryggskott en gång och inte alls samma smärta som tidigare gånger.

Jag har själv nu kontaktat de och har bokat en tid i slutet på veckan. Fick ett riktigt trevligt bemötande  och känns som jag verkligen kommer få rätt behandling av folk som vet vad de sysslar med. Detta är som sagt inte första gången det händer, utan 3e gången gillt kan man säga.

Denna gång hade jag ju lite tur ändå, för var hemma och sonen satt och gjorde sina läxor  när jag plötsligt fick ryggskott när jag höll på att möblera om i matsalen, så kunde bara ropa på honom så fick han hjälpa mig, både att resa mig upp men även att möblera klart förstås, hehe =)

Däremot förra gången jag fick ryggskottet så var jag på gymmet, och det var ingen rolig syn. Jag hade gått in i boxen för att köra crossfit och det var teamwod, hamnade givetvis med hunken som alla kallar kalkmonstret då han är lite ökänd för att alltid använda alldeles för mycket sånt där vitt pulver för att få bra grepp på skivstången. Han är dessutom extremt duktig så att teama med honom är ingen lätt match, är liksom nära-spy-känsla igenom hela passet för man vill liksom inte vara “den sega” och dra ner vårat resultat. Så jag körde på lite väl hårt, och han peppade mig riktigt bra. Det var en lång wod, när vi kommit ungefär halvvägs med pull-ups, rodd, kettlebellsswingar så var det dags för knäböj. Jag hade 40kg på skivstången och skulle göra 20st, när jag kom till min 17e repetition så fastnar jag såklart längst ner i min knäböj och det svider till rejält i ländryggen. Kalkmonstret ser allvaret i det och lyfter av skivstången snabbt och sedan faller jag bakåt och ser ut ungefär som en stel groda. Han var vänlig att lyfta upp grodan och släpper ner mig på en stol lite försiktigt. Det var faktiskt något av det pinsammaste som jag vart med om. Men jag får ju ändå vara glad att jag inte var själv på gymmet och inget kunde hjälpa mig!

Efter det har jag försökt att inte hamna i team med någon som är ljusår bättre än mig, så man lär så länge man lever!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *