Dags att fundera över smidiga lösningar för att få hemmet att fungera bättre!

Dags att fundera över smidiga lösningar för att få hemmet att fungera bättre!

Jag har nu grunnat lite över tråkiga saker som måste göras i hemmet, på första plats kommer STÄDNING! Våran dammsugare hemma är från 2001 och har definitivt sett bättre dagar! Den låter alldeles för högt, sladden tvinnar sig så den går inte att få in på ett enkelt sett och vet inte hur många gånger jag snubblat på den! Så i julklapp önskade jag mig en centraldammsugare! Och min kära man lyssnade för en gångs skull på mig och vipps stod det en stor låda under granen med en trevlig maskin ifrån Centraldammsugarexperten! Wihoo – happy wife, happy life 🙂

 

Att den gamla dammsugaren hade gett upp var faktiskt inte bara den enda anledning till att jag tyckte att hemmet behövde en centraldammugare. Ena sonen som är allergiker är ju väldigt känslig så ett rent hem har ju ändå hög prio hos familjen Andersson. En stor fördel med denna dammsugare är just att dammet sugs ju upp och man slipper liksom utblåset på baksidan som en vanlig dammsugare har som skjutsar runt dammet i huset. Ni som inte tror mig, testa att våttorka eran TV och därefter kör ett varv med den vanliga dammsugaren, så ska ni få se på en dammig TV!

Centraldammsugaren kostar ju bra mycket mer än en vanlig dammsugare, men tycker det finns många fler fördelar än nackdelar, visst den är lite skrymmande och kan även vara svåra att installera i alla hem. Men för de villor det funkar så kan jag varmt rekommendera att skaffa en. Den har ju väldigt lång livsslängd och man slipper byta dammsugarpåsar hela tiden

Nu till installationen, jag själv har kanske inte tummen direkt där den borde vara, men gubben är ju relativt händig har han bevisat när han byggde altanen i somras. Så med manualen man fick med, lite youtube-tutorials så löste han det ganska smärtfritt, eller nja, han lyckades med en mindre tumskada, men den läkte snabbt! =) Så nu spinner maskinen som en katt, dvs i princips ljudlöst, och det är faktiskt mycket roligare att dammsuga. Funkar otroligt bra, vi installera 1 uttag för slangen på varje våning, så köpte vi till en extra slang för övervåningen så man behöver inte konka något i trapporna heller för den delen.

Om man själv känner att man inte löser installationen på egen hand så fick vi väldigt bra bemötande av ägaren på Centraldammsugarexperten, han gav oss en helt rimlig offert, men gubben var envis med att försöka själv först så behövde ju aldrig den hjälpen.

Som sagt, mycket roligare att städa nu igen, så får se vad som blir nästa steg i smarta grejer för hemmet, prylar med så lite underhåll som möjligt som förenklar vardagen är iallafall mer än välkomna i vårat hem!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *