After Work!

After Work!

Blir ju nästan aldrig av att man kommer iväg på AW (after work), men man ska väl försöka unna sig en AW iallafall några gånger per år med arbetskamraterna så man får umgås lite mer ledigt med varandra och lära känna varandra mer privat.

Min kollega Julietta som har en spansk pappa är tokig  i tapas och hon har tydligen provat alla restauranger som har tapas i närområdet, så hon fick bestämma vilken vi skulle gå till denna gången. Så våran After Work i göteborg blev denna gång hos “El Toro Bravo”. Det skulle vara en trevlig äkta Spansk tapasrestaurang med det där genuina man vill ha så det nästan känns som man kommer utomlands när man slår upp dörren.

Vi körde en liten förfest hemma hos Julietta som bjöd på Aguardiente, Hua! Tur man bara tog en, den slog till ganska bra, är en sorts Tequila men bra mycket starkare än vanligt, hur det nu kan va möjligt! =) Just namnet Aguardient betyder nämligen brännande vatten. Så lite galet var det men lite kul att komma i stämning innan man ska ut och äta äkta spansk tapas.

Det fick bli taxi bort och när vi kom fram till stället så kan jag säga att Julietta hade rätt, det var som att kliva in i en liten gränd i Spanien, restaurangen hade de där rustika materialen och det doftade utomlands, kände direkt på mig att detta kommer bli en lyckad kväll! Vi satte oss ner och fick en trevlig kypare som var riktigt skillad på att bära miljoner saker på en hand, precis som det ska va. Vi började med drickat, och vi tog husets vin allihopa, det var fantastiskt gott. Att välja mat var en djungel för mig, hade ju inte stenkoll direkt på vad man inte fick missa, så med hjälp av Juliettas erfarenhet och kyparens rekommendationer så  kom det tillslut in ca 15 smårätter till sällskapet. Såg mycket trevligt ut, doftade fantastiskt och vi hoppade det där svenska tråkiga med varsin tallrik, man får ta seden dit man kommer helt enkelt. En gaffel var i handen och sedan var det bara att hugga in i plockmaten.

Det blev en riktigt lyckad kväll, god mat, trevlig personal, spansk musik i bakgrunden, gott vin, spännande dessert, ja precis allt som en trevlig kväll ska innehålla när man väl får tummen ur att gå på en After work med kollegorna. Hit kommer jag gärna igen med gubben, om jag nu kan få han till att våga prova annat än husmanskost =)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *