Min svägerska ska öppna en liten inredningsbutik i Göteborg!

Min svägerska ska öppna en liten inredningsbutik i Göteborg!

Min kära svägerska är nu i faggorna att dra igång sin dröm, en liten rustik inredningsbutik i centrala Göteborg. Jag har lovat henne att försöka hjälpa henne lite med saker och ting när jag har lite tid över, min lista innehöll  bland annat att hitta en seriös leverantör för kassasystem Göteborg

Vi har nu konkat alla de saker som hon fått hem och ska sälja i butik och det är nu dags att ordna med alla de viktiga detaljer för att kunna sälja i butiken och kunna ta betalt på ett godkänt sätt. Det är liksom inte bara ställa sig med penningpung och ge tillbaka växeln som förr i tiden. Utan man behöver ett godkänt kassasystem med den svarta lådan mot skatteverket, “storebror ser dig-syndromet” i ett nötskal =)

 

Det finns verkligen mycket att tänka på när man ska ordna med kassaystem, både så det går smidigt att ta betalt med kontanter, men även med kort, kanske man även behöver faktura, avbetalning, swish, ja you name it! Så här går det inte att ta första bästa utan behövs kolla upp noggrant vad som verkligen gäller och se över sitt behov så man inte köper en Ferrari i sammanhanget när man bara behöver en Renault så att säga.

Det viktigaste kan jag tycka är ju att bokföringen är enkel att göra och det inte finns massa krångliga moment och utan är förberett på ett enkelt sätt när det kommer till redovisningen, som i detta fall svägerskan själv vill göra för att hålla nere kostnaderna. Eller ja, skulle inte förvåna mig om det blir jag som åker på det, är ju ganska bra med siffror och lite för dålig på att säga nej när någon ber om hjälp =)

Så det landade tillslut med ett inköp hos JobOffice, en maskin som verkade enkelt för nybörjare men som hade alla de funktioner hon efterfrågade. De hade bra service och bra bemötande och hjälpte henne att hitta en maskin som var skräddarsydd för henne.

Hon passade även på att få hem en betalkortsterminal som kopplades ihop med kassan, kvittoskrivare och den svarta boxen ifrån skatteverket. Där fick hon även hjälp med att registrera den på hennes företag så allt är grönt och butiken är då redo att dra igång vilken dag som helst.

För min del kändes det mycket spännande att fördjupa mig i denna djungel men shit vad mycket jobb med att starta en butik, och kan bara tänka mig hur det är att driva den! Tur att jag slipper, skönt att va anställd ändå =) Men lycka till med den fina butiken nu!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *