Dags att släppa ut svanen i det fria!

Dags att släppa ut svanen i det fria!

Då var tiden kommen för mig och min man att ta det där stora steget. Det steget från att man har tagit hand om dom små liven sedan de varit små tills dom är färdigutvecklade varelser…Jag pratar självklart inte om mina fåglar som jag har hemma utan min bonusdotter =)

Sån bra förebild som jag är så kommer mina plastbarn till mig och inte deras pappa för att rådgöra och fråga mig,  som nu i onsdags. Ni vet; man kommer hem från jobbet, handlar och har lagat käk till familjen och precis satt sig i soffan för att koppla av med min favvobok som är inhandlad förra veckan och en stor kopp kamomillte .  Just då så kommer Caroline in för att börja kommunicera, hon fortsätter att prata med mig medans jag djupare och djupare sänker ansiktet ner i boken för att undvika att bli störd. Till slut så brister jag och säger utan att reagera: “Jag kör enkelfiligt idag” och syftade på boken och mig. Då hör jag henne säga “jag ska läsa sjuksköterskeprogrammet” med världens största leende. Innan hon hunnit säga sin nästa mening så hann jag slå i hop boken och ta fram paddan på någon sekund. Då satt vi där bägge två i soffan och letade lägenheter i Trollhättan.

Det första som dök upp vid våra sökningar var privata aktörer, blocketannonser och de stora hyresvärdarna såsom Balder, Tomt AB, Akelius och Lundqvist mm. Så det blev till att ta hjälp utav det andra verktyget, mobilen för att ringa. Trotts deras ålder och mognad så händer det inte mycket aktivitet utan man får “självklart” ringa åt dom också, då tänker jag ska vi gå deras utbildning åt dom också 🙂 ?! Hur som helst så ringde “jag” runt som en dåre utan något positiv besked. Tills slut så säger Carro att man kan gå ut med en annonsering på en Facebook grupp för dom som söker lägenheter i Trollhättan. Asså i det läget blev jag skogstokig, ni vet själv man kämpar och knappar med sina korvfingrar på Ipaden och ser ut som en bortsprungen scoutflicka i de stora vilda djungeln av sökningar. Kunde du inte gjort det från början innan du började förstöra min eftermiddag ekade det i mitt huvud!!!

Ni kan inte tro det men denna lyckost fick napp inom loppet av några timmar. Hon fick ett PM av en student som hade pluggat klart och ville överlämna sin bostad efter önskad tillträde. Och inte nog med det så ligger denna lägenhet cirka 500 meter från skolan, snacka om sovmorgon in i det sista. Det blev en etta men det räcker gott och väl för Carro då hon ska bo där själv och känna på det hårda livet som student utan tillgång till sina föräldrar, lyxlivet och framför allt alla goda råd och idéer 😉 . Det kommer bli med en tår i ögat att släppa henne då vi har varit bästisar och kommer lämna mig ensam med gubben och hans eländiga tjöt om hans nya robotgräsklippare =)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *